Från 2009.10.05, kasa-lord.com

Såg du Skavlan i fredags på SVT? Ingenting går upp mot fascinerande berättelser. Förutom den fantastiska berättelsen om lejonet Christian fick också hjärnforskaren Jill Bolte Taylor berätta om hur hon upplevde sin egen stroke, från “insidan” medan det hände. En video om detta fanns redan på nätet våren 2008 på sajten ted.com.

(TED är en ganska intressant sida för alla som är intresserade av nya idéer inom teknologi, underhållning och design. TED står för Technology, Entertainment och Design och har som mission att sprida nya idéer världen över).

Det är väldigt spännande att höra Jill Bolte Taylor berätta, inte minst hur hon upplevde och kände när hennes högra hjärnhalva dominerade över den vänstra. På hennes hemsida finns en länk där hon även berättar om stroken för Oprah Winfrey.

En kommentar från TV-programmet; När artisten Mika blev intervjuad och man talade om vilken hjärnhalva han använder under sitt musicerande, kallades Jill Bolte Taylor in igen för en expertkommentar. Då tyckte jag att hon svävade på målet. Jag vågar påstå att musikforskare idag är ense om att musik börjar i höger hjärnhalva och att den vänstra tar över musikhanteringen alltmer hos personer med allt större musikalisk träning och kompetens.