Från 2011.03.17, kasa-lord.com

Jag låg på soffan och halvsov en eftermiddag. Barnen och jag hade precis ätit middag. Vi åt resterna av min potatis- och fiskgryta med vitlök och gurkmeja och lite för mycket grädde. Min dotter Tyra satt i ett annat rum och tittade på Barnkanalen i SVT. I bakgrunden hörde jag TV-röster från barn och vuxna. Plötsligt blandas rösterna med musik, som i mina öron låter väldigt bekant. Kan inte släppa musiken och inser snart att det är min egen musik jag hör. Det är musikstycket A Lake I Like från Kasa-Lord-albumet Slow Boat.
Det visar sig att barnprogrammet heter Cirkuskiosken där ett avsnitt kallas Slappis, som innehåller avslappning med barn. Bra! Det är klart att det lugnar ner och stressar av att ligga ner en stund till avslappningsmusik, barn likaväl som vuxna.
Tankarna far iväg och stannar till på Hans Axelson, grundare av Axelsons Gymnastiska Institut. Det måste vara över tio år sedan som han – mig veterligen – var först i Sverige med att starta upp kurser i massage för barn, “fredlig beröring”. Barn som masserar varandra slår inte varandra. Den tanken tilltalar mig.
Jag blir klarvaken, kliver upp till datorn och öppnar Axelsons hemsida. Ja, kursen finns kvar och jag kan läsa att över 10 000 lärare nu gått kursen, och hundratusentals barn får massage i skola och förskola. De här barnen är privilegierade. Ökad koncentration, bättre social kontakt, minskad aggressivitet tror jag är några av de positiva effekterna. Frågar ni mig borde massage i förskola/skola göras obligatorisk.