Från 2012.02.01, kasa-lord.com

Det ska till en matematikprofessor för att göra anspråk på att ha komponerat världens fulaste musikstycke någonsin. Scott Rickard heter denne man och för att klara uppgiften har han tagit hjälp av teknik för ubåtsbekämpning.

Upprepningar och struktur är en viktig del i vacker musik, säger Scott Rickard. Men det är en väldigt svår matematisk uppgift att skriva musik helt utan repetitioner.
Därför har han tagit del av den amerikanske ingenjören John Costas´ metod, ett system som kan generera matematiska mönster som helt saknar repetitioner. Detta tydligen helt nödvändigt för att kunna bedriva effektiv ubåtsbekämpning. Och det här är något helt annat än slumpvisa sifferserier, menar Scott Rickard, som också berättar om matematiker som utvecklat mönsterfria strukturer.
Musikstycket har han döpt till The Perfect Ping, som en hyllning till ingenjören John Costas. Stycket framförs av pianisten Michael Linville och börjar 7:48 minuter in i videon.

När jag lyssnade blev jag förvånad över att han valt att komponera ett enstämmigt stycke. Med flerstämmighet hade han kunnat utnyttja exempelvis dissonanta intervall – om det nu går att konstruera dissonanta intervall utan någon som helst struktur eller upprepning? Och uppspelningen görs på en konsertflygel. Hur hade det låtit om han tagit ljud från en plåtslagare i arbete?
Blir du påverkad av musiken? Går den att använda som avslappningsmusik eller är den rentav farlig att spela upp under bilkörning?

https://youtube.com/watch?v=RENk9PK06AQ%3Ffeature%3Dplayer_embedded